Nya väggreglar
Stugan

Efter golv kommer väggar

Med golvet i stugan på plats var det dags att hoppa på nästa viktiga del – väggarna. Och i vanlig ordning skulle detta snart visa sig vara ett större projekt än vi trodde.

Stugans väggar var tunna och isolerade med sågspån (där det fanns någon isolering alls vill säga). Och så ville vi inte ha det. När vi lagt tid och möda på att isolera golvet ordentligt ville vi såklart även att väggarna skulle vara välisolerade.

Därför bestämde vi oss för att riva bort alla brädor och gammal isolering. I samband med detta skulle vi även passa på att regla upp väggarna så att de blev djupare och fick plats för ca 20 cm isolering.

En första testregel har rests. Väggarna är i dåligt skick.

Vi hade sett att ett par av de gamla reglarna var dåliga, så vi var beredda på att byta ut dem. Men ganska snart insåg vi att det enda vettiga var att byta ut i princip alla reglar. Inte helt enkelt att göra om man vill undvika att väggarna rasar under tiden…

Sakta men säkert rev vi bort en regel i taget, för att ersätta med en ny. Och nu såg till att hålla oss till rätt regelavstånd (alltså cc60 cm), för att underlätta vid isoleringen.

De nya väggreglarna börjar komma på plats.

Att byta och lägga till reglar i en stående vägg är ett stort jobb, men vi har i alla fall börjat komma en bit med detta projekt nu. Men eftersom att vi även kommer flytta en del fönster så är det ju mycket som ska tänkas på i detta skede.

Vår förhoppning är att väggreglingsarbetet ska vara färdigt under våren 2020. Om det blir så återstår att se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *