Stugan

Ny ytterpanel på hela stugan

Under våren och sommaren har vi rivit bort gammal och spikat upp ny panel på tre av vår stugas ytterväggar. Den första väggen fick ny panel under förra hösten.

Vänster: Gamla panelen. Mitten: Ny vindfolie och spikläkt. Höger. Ny, färdigmålad panel.

Tidigare hade dessa tre väggar ingen ordentlig träpanel. Istället var den gjord av målade masonitskivor med väldigt tunn, stående läkt. Detta såg ändå helt okej ut på håll, men nu var det verkligen dags att byta ut denna panel mot en ny och mer ordentlig sådan.

Gamla panelen är bortriven. Det skulle strax börja snöa…

Sedan tidigare hade vi bytt ut nästan alla väggreglar i stugan och i takt med att vi rev av gammal panel så bytte vi ut de resterande reglarna också. Sedan på med vindfolie, upp med liggande luftspaltsreglar och sedan kunde vi börja spika ytterpanel. Vi valde klassisk lockläktspanel för att stugan skulle se likadan ut som tidigare, fast i lite snyggare version såklart.

Ny panel är på väg upp. Vi köpte grundmålad ytterpanel, vilket var helt rätt beslut.
Ny panel på två sidor (nästan). Den har även fått ett lager färg här.

Färgval

Vi är väldigt glada över att vi köpte grundmålad panel, för det hade blivit mycket mer jobb att behöva grundmåla alla brädor. Bara att måla ett par lager med täckfärg tog sin lilla tid om man säger så… Vi ville att stugan skulle få fortsätta vara gul och landade därför i att måla en kulör som heter Herrgårdsgul. Det är en väldigt varm och mörkgul kulör, som passar mycket bra med våra vita knutar och ytterdörr och fönster som också är vita. Det mörkgråa papptaket funkar också superbra med denna kulör.

Nu är stugan nymålad efter att ha fått helt ny panel.

Vi behöver kompletteringsmåla en liten del av panelen och vissa knutbrädor, men det får vänta till våren 2022. Vi är i alla fall väldigt glada över att detta projekt i princip är avslutat och att vi nu kan fokusera på stugans insida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *