Första dagen som stugägare
Stugan

Drömmen som blev sann

Även om vi gillade att bo i lägenhet, och enkelheten som detta ändå medför, så saknade vi båda möjligheten att snabbt kunna gå ut. Vi längtade efter en egen liten trädgård – en plats där vi skulle kunna grilla, odla och ha det bra.

Att köpa ett hus fanns inte på kartan, det hade vi inte råd med. Och ärligt talar inte behov av heller. Men längtan efter den lilla trädgården fanns där och den blev större för varje vår och sommar som kom och gick.

En kolonistuga, kunde det vara något? Tanken hade nog egentligen inte slagit oss innan en kompis till oss berättade att han letade efter någon som kunde ta över hans kolonistuga med tillhörande odlingslott.

Det var uppenbart att vi båda blev sugna och några månader senare, en kall vinterdag i januari 2018, åkte vi ut för att titta på hans stuga. Ett litet gult hus på knappt 25 kvadrat, helt utrivet invändigt. Trasiga fönsterrutor, hål i väggen. I princip inget golv. Och till detta en helt igenvuxen trädgård och övergiven odlingslott. Skulle vi verkligen klara av detta?

Vi funderade fram och tillbaka, det var verkligen inget enkelt beslut. Ingen av oss visste någonting om odling och ännu mycket mindre om husrenovering och byggnation. Chansen att vi skulle klara av detta projekt var minimal. Men drömmen om en stuga med trädgård blev större och större och vi slog ändå till.

Ett antal veckor senare, påskhelgen i skiftet mars-april 2018, började vi röja upp tomten. Vi höll på fyra dagar i sträck i nollgradigt väder. Äntligen var vi igång. Vårt största projekt någonsin hade startat, vi ägde en kolonistuga!

Välkommen att följa vår resa mot den perfekta stugan och välmående odlingslotten. Redan har bara börjat och vi vet inte alls hur den slutar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *