Stugan

Det hände en del under 2022

2022 var året då vi nästan helt och hållet fokuserade på stugans insida. Vi hade inte så mycket fokus på odlingen, nu vill vi bara bli klara med stugrenoveringen.

Stugan är verkligen inte färdig, men under året gjorde vi ändå stora framsteg. Under hösten 2021 fick vi till ett första lager isolering i väggar och tak. Därefter väntade vi på eldragning, innan vi kunde fortsätta med isoleringen.

Förberett för el

På annandag påsk var det så äntligen dags att dra alla slangar och kablar och sätta dosor för eluttag och strömbrytare. Vi hade gott om hjälp och kunde därför få till allt detta på en dag. Tack för hjälpen!

Med detta klart kunde vi få in det andra och sista lagret isolering i både väggar och tak. Därefter var det dags att sätta plast. Mycket att häfta och många skarvar att tejpa. Särskilt runt dörr och fönster är det mycket jobb (där är vi inte riktigt klara med tejpningen ännu).

Isoleringen är på plats och börjar plastas in.

OSB, innertak och gips

Och när detta var fixat gav vi oss på att sätta OSB-skivor på väggarna. Det var ett stor jobb, mycket pyssel. Men vi kämpade på och fick till slut upp OSB-skivor på alla väggar.

OSB-skivor på plats

Under sensommaren/tidig höst satte vi upp innertaket. I två tredjedelar av stugan har vi trätak, färdigmålat och spontat. I den tredje takdelen sitter det gips. Och vi har även skruvat gips på väggarna, utanpå OSB-skivorna. Att sätta ett andra lager skivor på väggarna var ärligt talat rätt segt, men nu har vi i alla fall gjort det.

Innertak i trä

Innan vi pausade renoveringsarbetet för säsongen så började vi även spackla gipsskarvar och skruvhål. Detta steg är vi inte färdiga med, men det fortsätter vi med under 2023.

Gipsade väggar

Det hände som sagt väldigt mycket inne i stugan under året som gått. Jag vet inte hur många timmar vi har lagt på renoveringen, men många är det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *