Stugan

Ett första lager isolering

Nu när kolonistugans utsida är mer eller mindre färdig är det dags att fokusera på insidan (det är ju den som räknas). Tidigare har vi lagt nytt golv, gjort om hela takkonstruktionen och bytt ut alla väggreglar. Nästa steg var därför att isolera väggar och tak.

Vi valde att isolera med glasfiberisolering i två lager. I taket kommer det bli 95 + 70 millimeter och i väggarna 145 + 45 millimeter. Vi började med att isolera det första lagret i taket.

Taket har nu ett lager isolering.

Därefter gav vi oss på det första lagret väggisolering. Anledningen till att vi kör två lager är för att det ska dras el i både väggar och tak och detta kommer att finnas innanför det första lagret isolering. Därför kan vi få detta lager på plats innan det är dags att ta tag i eldragningen. Men till det anlitar vi såklart hjälp.

Första lagret väggisolering är nu också på plats.

Redo för värme

I och med att vi har ett lager isolering i stugan nu så kan vi sätta in ett par (tillfälliga) element och hålla ca 10 graders värme under hela hösten och vintern. Detta innebär att vi förhoppningsvis håller fukten borta och det gör även att vi kan jobba i stugan även vintertid. Om vi orkar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *