Stugan

Golvet är (typ) färdigt

Förarbetet har pågått sedan februari. Nu, fem månader senare, har vi äntligen golv i kolonistugan. I alla fall delvis.

Vi började ju med att gräva ut och sila sanden i grunden. Därefter blev det ett lager markduk, som täcktes med skumglas. Efter detta fick vi gjuta plintar för en bärlina och först efter det kunde vi regla upp för golv. Att fixa golvreglarna var inte överdrivet svårt, förutom runt jordkällaren. Men vi fick till det också, till slut.

Jordkällaren
Jordkällaren fick stenplattor och förvaringshyllor. Sedan reglade vi upp golvet.

När detta var klart och alla reglarna satt på plats fyllde vi facken med isolering. Och efter det kunde vi äntligen limma och skruva dit golvspånet. Och nu har vi fäst den sista spånskivan. I alla fall på ett tag.

Golvspån

Ungefär en tredjedel av stugan har ett befintligt golv sedan tidigare. Detta har vi än så länge inte rört (det var skönt att ha lite golvyta under arbetets gång). Men nu är det dags att riva upp detta golv och börja om med arbetet där.

Vi kommer att gräva bort en massa sand och skräp, täcka med markduk och skumglas och sedan regla upp och isolera på samma sätt. Därefter lägger vi spånskivor även här. Efter det kan vi anse oss vara färdiga med golvet. I alla fall till den dagen då vi lägger någon form av klickgolv ovanpå spånskivorna, men det väntar vi med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *