Stugan

Golvprojektet går vidare

Sakta men säkert börjar det stora projektet att regla upp för golv gå framåt. Både jag och Malin känner att det (såklart) har tagit betydligt längre tid än väntat, men det är samtidigt kanske det roligaste koloniprojektet hittills.

Att det tar tid beror dels på att ingen av oss har reglat upp för golv tidigare och dels på att kolonistugan inte direkt har räta vinklar och raka väggar. Dessutom har vi en väldigt ojämn jordkällare att jobba runt.

Just jordkällaren är det som ställer till mest bekymmer. Gjutningen är ojämn, vilket betyder att vi måste knacka bort betong, kapa reglar på konstiga sätt och hitta lösningar för att golvet ska bli stabilt och jämnt.

Jordkällaren
Just nu funderar vi över hur vi ska regla upp över jordkällaren.

Nu har vi kommit så pass långt att alla golvreglarna är på plats – förutom de som ska vara över jordkällaren. Och där ska vi ju även ha en lucka (så att man kommer ner i källaren), vilket vi måste konstruera på något sätt.

Vi ser fram emot att isolera golvet, men ännu mer längtar vi tills reglarna har täckts med spånskivor och vi faktiskt kan börja gå på golvet och förvara saker på det. Som det är nu blir det både trångt och stökigt när stugan nästan helt saknar golv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *