Stugan

Vi har börjat regla upp för golv

Än så länge är det långt ifrån färdigt, men i helgen påbörjade vi äntligen arbetet med att regla upp för golv i stugan.

För ungefär en månad sedan göt vi ett par betongplintar och nu fick de sättas på prov. En bärlina för golvreglarna sågades till och sattes på plats på två av plintarna. Och till vår stora glädje verkar det som att gjutningen lyckades.

Därefter började vi regla upp den ram som golvreglarna ska fästas i. Den behöver ha samma höjd som reglarna så att isoleringen är skyddad från fukt och eventuella djur. Och eftersom att stugan är gammal och inte allt är rakt gör denna ram att golvet förhoppningsvis kan bli någorlunda rakt och plant ändå.

Det tog ett tag att komma in i arbetet och att få till ramen. Vi höll på ett par timmar under både lördagen och söndagen, men fick egentligen inte till mer än fyra reglar. Det kändes inte som så mycket, men härifrån bör arbetet kunna ta fart.

Vi har köpt ett antal balkskor, som nu ska fästas i ramen. Därefter kan vi äntligen börja kapa till och fästa golvreglar. Sedan har vi kommit ännu ett steg närmare vårt efterlängtade golv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *