Stugan

Skumglas

För ungefär en månad sedan hade jag aldrig hört ordet. Skumglas, vad är det? Nu har vi både lärt oss vad det är och fyllt upp grunden i stugan med detta spännande material.

Kortfattat kan man säga att skumglas är ett material som är gjort av glas. Glaset hettas upp så att det smälter och sprutas sedan med olika gaser. När materialet sedan stelnar har det blivit till ett väldigt lätt, men effektivt byggmaterial.

Skumglas kan bland annat användas till husisolering och det fungerar även bra till dränering. Materialet är nämligen kapillärbrytande och det suger inte åt sig vatten.

Dyrare, men lättare än grus

Vår ursprungliga idé var att köpa grus, men när vi fick erbjudande om att köpa ett par kubikmeter skumglas istället tackade vi ja.

Den stora fördelen för oss är nämligen att skumglas inte väger mycket alls, särskilt inte i jämförelse med grus. Vi fyllde och tömde två släp med skumglas på ett par timmar. Det hade vi inte orkat göra med grus.

Prismässigt blev det ungefär dubbelt så dyrt som om vi hade köpt samma mängd grus. Men med tanke på att arbetsinsatsen var mycket mindre kände vi att det var värt varenda krona.

Skumglaset ligger ovanpå den silade sanden. Däremellan har vi lagt markduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *