Popcornmajsen växer i fönstret
Odling

Det växer i våra fönster

Det har nu gått lite mer än två veckor sedan vi drog igång årets odlingssäsong. Fönsterbrädorna i vardagsrummet och köket är sedan dess fyllda med små plastkrukor med diverse fröer. Och det är kul att se hur det växer!

Allra snabbast att titta upp var popcornmajsen, den började dyka upp redan efter ett par dagar. Och nu, två veckor senare, har popcornkärnorna förvandlats till ganska höga plantor med ordentlig växtkraft. Det börjar nästan kännas som att vi sådde dessa lite för tidigt, de får ju inte växa allt för mycket innan det är dags att plantera ut dem.

Popcornmajsen har vuxit mest hittills.
Popcornmajsen har vuxit mest hittills.

Strax efter majsen tittade tomatplantorna upp. De har dock inte vuxit alls lika snabbt som majsen, men de är ett par centimeter höga i alla fall. Och för kanske en vecka sedan började även paprikaplantorna att ta sig upp över jordytan.

Dessutom ser vi små gröna plantor i krukorna med basilika och persilja. Vi ser alltså fram emot att kunna skörda färska örter till sommaren.

Då är det bara sparrisen vi väntar på. Men det ska ta 3-5 veckor innan dessa dyker upp, så det är helt i sin ordning att vi inte ser något liv i de krukorna ännu.

Till detta har vi sättpotatisen, som har legat framme i fönstret i två veckor. De börjar se ganska redo ut att plantera. Men vi avvaktar med detta i ett par veckor, tills temperaturen har gått upp och vädret har blivit bättre. Då ska vi även köpa och plantera ett par sorters lök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *