Första jordärtskocksskörden 2019
Odling

En lyckad skörd av jordärtskockor

En oväntad påse med jordärtskockor i våras innebar att vi kunde odla jordärtskockor 2019. Och det gick riktigt, riktigt bra.

Att odla jordärtskockor är egentligen inte svårare än att gräva ner knölarna i jorden på våren, vattna vid behov och sedan vänta till hösten/vintern. Under sommaren växte stora, fina plantor upp och i slutet av sommaren blommade de så här härligt.

Blomstrande jordärtskockor.

När det blev mitten av oktober var det äntligen dags att skörda den första plantan. Förväntansfullt drog vi upp den, bara för att se flera fina och stora skockor. Vi vägde aldrig skörden, men den räckte till ett antal portioner mat.

Sedan dess har vi skördat fyra plantor, men vi har fortfarande ett tiotal plantor kvar i jorden. Planen är att återplantera en del av skörden till våren, men resten ska bli jordärtskockssoppa eller jordärtskocksgratäng.

Den första jordärtskocksskörden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *