Odling

Odlingssäsongen har börjat

Inlägget innehåller affiliate-länkar, men är inte sponsrat på annat sätt.

Lördagen den 23 mars inledde vi årets odlingssäsong. Än så länge är det alldeles för kallt för att så eller plantera något ute på lotten, men vi har i alla fall börjat med förkultivering hemma i lägenheten.

Vi har betydligt större planer för odlingen i år än förra året. Därför har vi köpt ett antal fröpåsar och diverse odlingskrukor och minidrivhus. Allt för att öka våra chanser till god skörd.

Våra fönsterbrädor har nu förvandlats till drivbänkar med miniväxthus.
Våra fönsterbrädor har nu förvandlats till drivbänkar med miniväxthus.

Vi har beställt alla årets fröer från odla.nu. Det var första gången vi handlade därifrån och vi är väldigt nöjda. Fröpåsarna levererades direkt hem i brevlådan i ett helt vanligt kuvert inom några dagar.

Grönsaker och örter

Fröerna vi köpte är popcornmajsen Minipop F1, sparris Ariane F1, morot Berlicum 2, paprika King Of The North, körsbärstomater Sweetbaby, spenat, rucola, basilika och persilja.

Än så länge har vi sått paprika, tomat, majs, sparris, persilja och basilika och bara några dagar senare börjar vi ana tecken på liv, i alla fall bland majsplantorna.

Det är inte mycket för världen ännu, men ändå riktigt roligt att se något litet och grönt sticka upp ur ett par av de små platskrukorna. Det är hopp om livet, som man säger.

Två sorters sättpotatis

Vi tog även en tur till Plantagen i helgen och köpte två sorters utsädespotatis. Det blev ett kilo av den tidiga sorten Minerva och ett kilo av den senare sorten som kallas Sparrispotatis. Nu ligger dessa knölar framme i ett fönster för att de ska förgro. Om en dryg månad hoppas vi kunna sätta ner dem i jorden på kolonilotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *